25 February 2013

Digi's Buddyz Never Apart Manifesto with Lisa Surihani


Ohooo.. It has been about a month or more I think till the video of Digi's Buddyz Never Apart Manifesto finally came out. You see, you see finally it came out. 
Tapi sedih cause actually this event boleh bawak kawan-kawan rapat but semua sibuk kerja masa tu. Haihhh.. But its okay, at least ada Hanis.

This video is the blogger version and selected bloggers and their friends participated to make this manifesto with Lisa Surihani.


Fisrt time nampak Lisa, ternganga tengok, haha.. Serious dia sangat cantik and funny.  Tergelak-gelak masa shoot dengan dia. Si Hanis pun excited kemain siap tangkap gambar dengan mak lsa sekali.


Anyways, down here is the video, Melaka Boy was in charge of directing this video and he was awesome. Please don't mind dahiku yang berkilau dalam video tu.

Last words.. HAHA.. K Bye
...

22 February 2013

Trick Art Museum I-City Shah Alam


Assalamualaikum,

For sure you guys have heard of I-City Shah Alam right? The city of lights sekarang dah semakin membangun dan there have more attraction than the last 2 years.

Since I-City ni sangat-sangat dekat, dengan tempat belajar aku, tak ada hal nak datang bila-bila dan mengikuti segala perkembangan. Dulu datang masuk entry free je, then kena bayar RM10, no sekarang dah ada sistem tiketing. So since dah kena bayar ni jarang-jarang datang I-City.

Anyways, kali ni masuk sebab nak cuba Trick Art Museum, yang dah lama bukak tapi aku yang tak pergi-pergi. Kali ni baru dapat peluang masuk ke sana.

Apa itu Trick Art? Its something like this.


17 February 2013

Trip to Kelantan


Hye Assalamualaikum..

Miss me? Hehe.. Well I just got back from Kelantan recently and this is my first time ever going there. Dah boleh agak kan betapa excited sangat aku sampai tak nak balik.

Muka bahagia sangat, why? Sebab nak pergi Kelantan kemain lagi redah Cameron Highlands. Dan itu kali pertama aku juga pergi Cameron. Sedih right? 
Macam mana boleh sampai ke Cameron? Maklumlah pergi konvoi, lagi-lagi masa tahun baru cina, kononnya tujuannya untuk elakkan jam. Itu yang berpusing jauh tu. Tambah lagi ada Mr Confident yang kena berpusing jauh untuk ke hala tuju yang betul. HAHA... (itu cerita dalaman).

01 February 2013

I'm a Student Again


Morninggggggggg.. Assalamualaikum fellow blog readers.
Hey Hey Hey, good news


Alahamdulillah, dapat juga tawaran Ijazah Sarjana Muda di UiTM. Memang kali ni harap pemilihan course yang aku pilih betul. Aku betul-betul harap kali ini memang bidang inilah yang akan aku buat kerjaya nanti. Sekarang ni memang nampak minat aku ke arah designing, lagipun dari kecik pun aku memang suka buat perkara-perkara yang kreatif ni.

I'm no so sure the specifications of printing course but what I'm sure off is that we will have to learn how to design. So maybe that's just a step to see either I'm able to do seriously or not.

Masa mohon dulu belah bagi antara nak ambil Graphic Design ataupun Printing. Jenuhlah tanya rakan-rakan yang ambil AD dekat UiTM. Katanya dua-dua course ni hampir sama je. So since hampir sama je, aku fikir pula tempat belajar. Katanya posibility kalau ambil Graphic Design maybe akan tercampak ke Negeri lain.

Ouhhhh noooo... Tak mungkin, kalau dia masa masuk diploma dulu memanglah mengaharap nak ke negeri lain. Tapi sekarang ni dah selesa duduk dekat Shah Alam ni, kira-kira dah dekat 3 tahunlah jadi orang Shah Alam. Tambah pula dekat aktiviti-aktiviti blogging, lagilah aku sayang nak tinggalkan Shah Alam ni.

So, in the end ambil keputusan untuk mohon printing, dengan yakinnya tak akan tinggalkan Shah Alam, so since kerja dekat Subang, dengan yakinnya cari rumah dekat dengan UiTM Shah Alam, kononnya senanglah nanti dah masuk belajar tak payah nak pindah randah dah. Lebih-lebih lagi bila dah nak masuk belajar, confirm penyewa-penyewa rumah akan naikkan harga rumah sewa. And kebetulan ada pula satu rumah ni memang tengah cari penyewa, and memang perfect timing masa tu.

So now, I am so comfortable here and then I get an offer saying that my main campus is at UiTM Puncak Alam. Whyyyyyyyyyyyy??????? Then I need to move again, seriously tak nak! Nak duduk hostel, dah degree memang kena duduk luar. Uhhhhh.. So aku buat keputusan, nanti dululah fikir. Cause campus sementara masih dekat UiTM Shah Alam. So ada masa lagi nak fikir, and buat keputusan bila dah tengok keadaan nanti.

Walaupun UiTM Puncak Alam masih dalam selangor, but still jauh dari Seksyen 7, nak ke UiTM Puncak Perdana dulu pun dah dikira juah, ni lagilah ke Puncak Alam dekat ceruk sana. Haihhhh..

Seriously, nak pindah ke rumah lain, memang dah tak ada niat langsung. Rumah yang sekarang ni dah cukup selesa dengan fasiliti, housemates, dan wifi pun dah pasang under nama aku pula. Nampak tak bertapa beratnya keadaan nak pindah ni, tambah lagi rumah ni aku boleh bawa kucing since dekat rumah ni memang bela kucing.

Urghhh... Seriously, please please please la, tolonglah tukar campus bila aku dah tamat degree, or during my last semester ke. HAHA... Berangan lebih.

Anyways, bersyukur sangat sekarang ni dah dapat offer belajar. Harap-harap nanti dah sambung belajar, sharpen sikit skills bolehlah cari-cari duit sambilan design untuk orang. Wohoaa.. Banyak dah comitment sejak hidup sorang ni.

Sooooo.. UiTM Shah Alam and Puncak Alam just wait for me

p/s: Kucing baru saya nama dia Gary, dan mak tiri dia suruh saya tulis dekat blog ni untuk kata dia comel. Cehhhh.. LOL