Scribbles in category Property

17 July 2020

BEST PLACE TO INVEST IN KLANG VALLEY FOR NEW PROPERTY INVESTERS 2020, 2021, 2022, 2023



Have you ever heard that going into the real estate market could help you gain and secure your wealth? Well, that's likely to be true if you have the capital, financially stable, knowledgable and also with a bit of luck. The property field is almost like a game if you have ever played Monopoly, you can imagine that property buying for investment could either make you rich or let you lose a hefty amount of capital. It's a risk that every property investor has to take so for those who are planning to go into property investing, make sure you have knowledge and study because it'll be your loss if you don't. There are a few types of property investment here in Malaysia but what I aim to share in this post is for those looking into Residential Investment as this is the most suitable type for those who want to start in the industry. Why I say? Well, some people may not yet afford to buy a home hence they will have to look into renting and that is where an investor comes in. What an investor has to do is identify a location with a possible high rental demand but require a lower capital as you'll want to gain more from your investment. This sounds tricky but fret not, all you need is a little highlight and exposure on this and you'll be ready to go. Keep on reading to prepare yourself as a Property Investor.

21 June 2020

APARTMENT MEWAH / SEMI-CONDO DI PUNCAK ALAM | PROJEK BARU LBS, MELODI ALAM PERDANA



Mencari rumah high-rise di Puncak Alam tapi pilihan tak banyak? Ataupun mencari rumah baru yang agak besar dalam budget RM300k? Melodi Perdana pilihan yang sesuai untuk you. Kenapa? Puncak Alam atau nama lain Shah Alam 2, merupakan kawasan yang dalam development. Kalau dulu sebut Puncak Alam orang cakap ini tempat jin bertendang, tapi sekarang tak lagi. Dengan pelbagai projek development daripada developer-developer besar di sini, Puncak Alam kini akan menjadi sama seperti Shah Alam tak lama lagi. Pelbagai jenis kemudahan dan rumah akan dibuka dan jin-jin yang bertendang sini dulu dah pack-up cari kawasan baru sebab jumlah penduduk di sini pun kian meningkat saban tahun. LBS telah menapak projek Fasa 1 dan Fasa 2 mereka di Alam Perdana Puncak Alam sejak 3 tahun lalu dalam range harga RM400k-RM500k dan harga rumah ini sentiasa meningkat. Tahun lepas LBS melancarkan rumah yang lebih mampu milik dalam lingkungan harga RM300k tapi fasiliti dan konsep sama seperti fasa-fasa mereka sebelum ni. Projek ini merupakan antara rumah bertingkat yang exclusive di Puncak Alam yang di namakan Melodi Perdana. Teruskan membaca untuk Melodi Perdana.

08 June 2020

PROJEK PERUMAHAN MAMPU MILIK RIZAB MELAYU DI CYBERSOUTH | LBS KITA CYBERSOUTH



Zaman sekarang, kalau berkemampuan dan sentiasa ada gaji tetap lebih baik fikir untuk beli rumah terus. Harga rumah semakin lama semakin naik, beza dalam setahun boleh cecah dalam RM100k untuk rumah yang sama. Itu sebab siapa pernah beli rumah 10 atau 20 tahun lepas, kalau jual balik, harga rumah boleh berlipat dua kali ganda daripada harga asal. Jadi sementara masih muda lebih baik beli rumah kalau kewangan dah stabil, lagi muda you beli rumah, lagi lama you boleh tarik loan dengan bank. Jadi tak adalah rasa sesak sangat nak bayar monthly sebab bayaran monthly akan lebih rendah. Lagi bagus kalau you beli rumah yang baru nak launch, sebab harganya lebih murah, dan bulanan you hanya bayar ikut progess. Cara beli rumah macam ni sesuai untuk mereka yang baru nak hidup stabil, yang masih tengah climb the ladder terutama kepada yang baru mulakan rumah tangga. Installment by progress bermaksud, installment pada mulanya akan rendah dan secara beperingkat akan naik sikit demi sikit sehingga maximum monthly payment bila dah dapat kunci rumah baru nanti. Dari situ you guys boleh belajar untuk biasakan diri tolak tepi duit komitment rumah. Menarik kan? 
Tapi mana nak cari rumah yang baru nak launch ni? 
Ada banyak tapi kenalah pandai pilih yang bersesuaian dengan you tapi yang paling penting kena pastikan developer rumah tu trusted. Nanti kalau rumah tak siap, menangis air mata darah you guys. Tapi you guys tak payah serabut, I ada projek baru yang nak launch soon dekat Klang Valley. Nak tahu lebih lanjut, teruskan membaca.

13 September 2019

PROJEK PERUMAHAN BARU DI PUNCAK ALAM | LBS ALAM PERDANA






Tergerak hati nak tulis post ni sebab ramai yang tahu suami I bekerja sebagai Property Agent tapi ramai tak tahu project mana yang dia jual. Kali ni I share sikit info tentang diri I. Punca rezeki rumah kami dari sales dari projek di Alam Perdana, oleh itu kami mengambil keputusan untuk turut berpindah di kawasan projek perumahan ini yang sedang membangun di Alam Perdana Puncak Alam. Project ini merupakan projek daripada salah satu top developer di Malaysia iatu LBS. Suami sudah menjual project ini hampir 3 tahun dari tapak projek masih bertanah merah sehingga sekarang yang sudah ada pembeli yang pindah masuk ke rumah baru mereka di FASA-1 dan FASA 2. Hampir kesemua unit dari setiap FASA telah berjaya dijual dan akan ada banyak lagi FASA yang akan dibuka nanti. Nak tahu kenapa ramai pembeli yakin membeli projek di LBS ALAM PERDANA ni? Bukan sahaja penduduk Puncak Alam ataupun sekitar Shah Alam yang membeli rumah di sini, tapi ramai pembeli daripada KL dan kawasan sekitar  Selangor. Ada juga pembeli daripada negeri-negeri lain di Malaysia yang membeli projek di sini walaupun mereka tidak tinggal di sini. Kenapa? Teruskan membaca di bawah.